Huis uitbouwen voor extra leefruimte

Wil je meer leefruimte in jouw huidige woning? Het uitbouwen van je huis is dan de perfecte oplossing. Flipd weet als geen ander het optimale uit een verbouwing zoals deze te halen. Met onze expertise geven wij je het inzicht dat je nodig hebt om zonder stress te beginnen aan de uitbouw van je huis. Hieronder leggen we precies uit hoe.

Vrijblijvend een keer brainstormen?

BEL DIRECT 06 – 273 14 094 OF MAIL NAAR MELANIE@FLIPD.NL

Verschil tussen een aanbouw en uitbouw

Voordat we beginnen willen we eerst het verschil tussen een aanbouw en uitbouw uitleggen. De begrippen lijken misschien op elkaar, maar voor het eindresultaat maakt dit wel degelijk uit.

Een aanbouw is een aparte ruimte die aan het huis wordt gebouwd. Hiervoor hoef je geen muren door te breken want een aanbouw is alleen toegankelijk via een deur. Voor een uitbouw wordt de bestaande ruimte van een huis vergroot. Het doorbreken van muren is in het geval van een uitbouw wel aan de orde.

 

Een uitbouw aan de achterkant van het huis

Kun je een deel van je achtertuin opofferen? Dan is de achterkant van je huis de perfecte plek om een uitbouw te realiseren. Zo krijg je eindelijk die woonkeuken of grote eethoek waar je altijd van droomde. Tijdens het kennismakingsgesprek nemen we al je wensen en voorkeuren door. Op basis van die wensen maken wij vervolgens een schets van jouw ideale uitbouw. Hierdoor krijg je een perfect beeld van hoe jouw nieuwe woonsituatie eruit komt te zien.

Vanuit deze schets komen we vervolgens tot een concreet voorstel. Dit is een compleet plan inclusief technische tekeningen en berekeningen. In sommige gevallen heb je voor een uitbouw geen vergunning nodig. Mocht dit wel het geval zijn dan helpen we je natuurlijk met het regelen daarvan.

Op het moment dat je helemaal tevreden bent, kan het volledige pakket naar de aannemer. Aan de hand van onze ideeën is het voor hem of haar een eitje om een gerichte kostenraming en tijdsplanning te maken. De definitieve stap naar jouw droomhuis kan nu echt gezet worden.

 

Andere uitbouw voorbeelden

De mogelijkheden om je huis uit te bouwen zijn eindeloos. Als je bijvoorbeeld op de begane grond al genoeg leefruimte hebt, kun je ook op de eerste verdieping uitbouwen. Zo’n soort uitbouw biedt een ideale beginsituatie om eindelijk die extra slaapkamer of een grotere badkamer te realiseren!

Wij laten je graag zien hoe je de nieuwe situatie op de beste manier kan inrichten. Aan de hand van onze werkwijze nemen je mee in alle stappen die genomen moeten worden. Zo weet jij zeker dat al jouw wensen voor de verbouwing van de eerste verdieping in de praktijk worden gebracht.

Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van jouw ideale woonsituatie? Neem dan nu contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!