Verbouwing jaren 70 woning

We kennen veel jaren 70 woningen in Nederland. Deze meestal groots opgezette huizen hebben soms weinig uitstraling, maar wel ontzettend veel potentie! Dit is dus een ideale woning om helemaal naar eigen smaak in te delen.

Vrijblijvend een keer brainstormen?

BEL DIRECT 06 – 273 14 094 OF MAIL NAAR MELANIE@FLIPD.NL

Kansen van een jaren 70 woning

Toen de huizen destijds gebouwd werden, waren ze ontworpen voor een welvarende doelgroep. Deze woningen in de vorm van bungalows, twee onder een kap of vrijstaande huizen hebben daarom aan de binnenkant vaak veel ruimte en staan op mooie, grote stukken grond in populaire gebieden. Daarmee vormen jaren 70 huizen een ideale basis om mee te starten qua ontwerp voor de verbouwing. Want hoewel er aan de uitstraling waarschijnlijk een hoop moet gebeuren, is de originele architectuur in de basis vaak goed.

 

Wij vinden het dan ook van belang om bij het moderniseren van de woning de originele staat te respecteren en dit in balans te brengen met een eigentijds uiterlijk. Voor ons gaan technische aspecten, zoals een plattegrond, altijd hand in hand met het interieur. De (nieuwe) indeling van de woning en jouw interieurstijl vormen dan ook de basis binnen het verbouwingsplan.

 

De uitdagingen van een jaren 70 woning opknappen

Toen de huizen in de jaren 70 gebouwd werden stond kwaliteit al hoog in het vaandel. Maar als er al 40 jaar niks meer aan gebeurd is, is een flinke opknapbeurt toch wel nodig. Op basis van jouw wensen maken wij graag een 3D ontwerp waarmee we jouw huis weer in een keer naar de huidige tijd trekken. Wij denken ook graag met je mee over hoe je het optimale huis je huis haalt. Een niet in te richten hoek van de kamer zien wij als een van de mooiste uitdagingen.

 

De mogelijkheden van een jaren 70 woning moderniseren

Zoals eerder benoemd staan huizen uit de jaren 70 vaak op ruime percelen met veel grond eromheen. Deze ruimte biedt bij de renovatie mooie mogelijkheden tot uitbouwen, zowel op de begane grond als in de hoogte! Op die manier creëer je meer ruimte. Door het toepassen van een constructieve doorbraak wordt het moderniseren makkelijk en snel gerealiseerd. Er worden nieuwe ruimtes gecreëerd en het toevoegen van ramen en lichtstraten zorgt ervoor dat de kamers licht en ruim aanvoelen.

 

Daarnaast valt de buitenkant van de woning ook relatief eenvoudig te moderniseren zonder uitgebreide middelen te gebruiken. Kortom: binnen ons ontwerpplan voegen wij diverse aanpassingen toe waarvan wij weten dat ze deze jaren 70 woningrenovatie tot een groot succes zullen maken. Op die manier kan de woning gerenoveerd worden tot een eigentijds en karakteristiek huis.

 

Een plan van aanpak

Wij hebben de expertise in huis om een plan op te stellen waarmee je ideale woonsituatie gecreëerd wordt. Wij plannen graag een kennismakingsgesprek om jou (en daarmee ook jouw woonwensen) beter te leren kennen. Daarna gaan wij met plezier voor je aan de slag  met het maken van een schetsontwerp waarin alle potentie van deze woning naar boven wordt gehaald! Tijdens dit proces sta jij bij ons centraal. Iedereen heeft andere wensen en een ander beeld van de ideale woonsituatie. Hier houden wij gedurende het hele traject rekening mee. Van de brainstormsessie tot aan de overdracht naar de aannemer: wij zijn er voor jou!

 

Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van jouw ideale woonsituatie? Neem dan nu contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!