Keuken uitbouwen: zo pak je het aan

Heb je behoefte aan meer bewegingsvrijheid in je keuken? Je mist plek voor al je servies en keukenspullen en de ruimte is te krap om fijn te kunnen koken. De oplossing: een uitbouw met keuken! Dit klinkt als een grote stap maar geen zorgen, hier lees je alle do’s and dont’s. Met leuke voorbeelden voor het uitbouwen van je keuken.

Vrijblijvend kennismaken? Neem contact met ons op!

BEL DIRECT 06 – 414 99 614 OF MAIL NAAR INGE@FLIPD.NL

Keuken met aanbouw

Kleine uitbouw keuken

Je keuken uitbouwen, het klinkt als een enorme stap maar dat hoeft het natuurlijk niet te zijn. Het hoeft geen enorme verbouwing te zijn, je kan ook een kleine uitbouw van je keuken maken. Maar waar begin je? Wij leggen het je uit!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Belangrijk om mee te beginnen is op een rijtje te zetten wat precies jouw wensen en doelstellingen zijn. Hier kan Flipd je uitstekend mee helpen. Daarnaast kunnen wij ook tips geven welke vakmensen en specialisten er nodig zijn om jouw droomkeuken te realiseren. Nadat je dit voor jezelf op een rijtje hebt gezet kan je een realistisch budget opstellen zodat je goed voorbereid aan de slag kan.

Denk goed na over hoe jij je keuken gebruikt, waar zet je je apparatuur neer, wat is jouw werkvolgorde, kan je langs elkaar heen lopen? Het is natuurlijk voor iedereen verschillend hoe je de ruimte gebruikt maar voor de aanbouw wel goed om uitgedacht te hebben.

Uitbouwen van de keuken in een jaren 30 woning

Wanneer je een jaren ‘30 woning hebt, is het handig om er rekening mee te houden dat er vaak twee soorten vloerconstructies in één woning werden toegepast.

In de woonruimtes werd vaak gebruik gemaakt van een houten balklaag terwijl in de hal en de keuken een steenachtige constructie werd toegepast. Dit heeft consequenties voor de vloerafwerking die je met zorg moet uitvoeren. De overgang van tegels op een houten ondergrond kunnen anders namelijk voor scheuren zorgen.

Inspiratie uitbouwen keukens

Nu je weet waar je moet beginnen is het altijd fijn om wat inspiratie op te doen. Je wilt natuurlijk wel dat de uitbouw past bij de materialen en kleuren van jouw huis en dat het een mooi geheel wordt. Daarom hebben wij hier een paar prachtige voorbeelden voor je uitgelicht.

Advies op maat bij keuken uitbouw

Wil je nu honderd procent zeker zijn dat je droomkeuken in de uitbouw past, dan is Flipd de ideale partij om je daarbij te helpen. Aan de hand van onze stappenplannen zorgen we ervoor dat niets vergeten wordt. Iedereen kent zijn of haar rol en weet wat er verwacht wordt. Wij zorgen er natuurlijk ook voor dat de aannemer alle handvatten heeft die nodig zijn om aan de hand van onze ontwerpen een gerichte prijs en tijdsplanning te geven.

Flipd helpt je om jouw ideale keuken te verbouwen tot een concreet stappenplan. Hierdoor krijg je gelijk zin in het uitbouwen van jouw keuken.

Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van jouw ideale woonsituatie? Neem dan nu contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!