Uitbouw van je woonkamer

Je bent erg gehecht aan je huis en wilt niet verhuizen. Toch mis je echt een stuk ruimte in je woonkamer om die ene meubelset te kunnen neerzetten waar je al een tijd een oogje op hebt. Of je merkt tijdens een gezellig avondje of een feestje dat het toch net te krap is. Dan is een uitbouw van je woonkamer de oplossing. Flipd is hét bedrijf dat jou kan helpen met het tot leven wekken van jouw ideeën. Een van de belangrijkste zaken om vooraf al vast te stellen is het beschikbare budget. 

Wat kost het uitbouwen van een woonkamer?

Gemiddeld liggen de kosten van een uitbouw namelijk rond de €16.000 tot €20.000 inclusief de materialen. Natuurlijk hangt dit wel van een aantal factoren af zoals afmetingen, materialen en uitvoering. De afmeting die je kiest zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de maten van je huis, de meeste mensen kiezen ervoor om de breedte van het huis aan te houden.

Ondanks het gebrek aan ruimte rondom een rijtjeshuis kan een uitbouw wel veel voordelen opleveren. Bij woningen met een diepe tuin kan bijvoorbeeld een serre uitkomst bieden. Met een dakkapel als uitbouw kun je extra ruimte creëren op zolder. Voor meer ruimte aan de voorkant van het huis leent een erker zich uitstekend. Als je nog meer extra ruimte wil, kun je een uitbouw van twee verdiepingen laten plaatsen.

Hulp nodig bij jouw uitbouw plannen?

BEL DIRECT 06 – 414 99 614 OF MAIL NAAR INGE@FLIPD.NL

Woonkamer uitbouw inspiratie

De kosten drukken met een prefab uitbouw

De kosten hangen ook af van de manier van bouwen. Ga jij voor een prefab uitbouw van je woonkamer, of voor een op maat gemaakte uitbouw? Bij een prefab oplossing wordt de uitbouw al in de fabriek gemaakt en in zijn geheel verplaatst naar jouw woning. Dit kan flink schelen in de kosten in vergelijking met een op maat gemaakte uitbouw.

Breng buiten naar binnen met een serre

Houd je ervan om veel buiten te zitten? Dan is een serre de ideale oplossing om de tuin bij de uitgebreide woonkamer te betrekken. In de afgelopen jaren heeft de serre uitbouw een enorme groei doorgemaakt. Hoe het een aantal jaren terug alleen nog maar op maat gemaakt kon worden, is het nu ook mogelijk om de serre uitbouw prefab te laten maken.

Uitbouw woonkamer: vergunningen

Wanneer wij jou helpen met het tot leven wekken van jouw verbouwingsideeën, hoef je je geen zorgen te maken over het vergunningsproces. In al onze plannen en plattegronden houden wij rekening met wat mogelijk wel en niet is toegestaan. De kans is namelijk aanwezig dat je een omgevingsvergunning nodig hebt.

Wil je nu een grotere woonkamer en zeker weten dat de indeling van het huis één geheel blijft? Dan is Flipd de ideale partij om je daarbij te helpen. Onze stappenplannen zorgen ervoor dat je niets kan vergeten. Iedereen binnen het project kent zijn of haar rol en weet wat hem of haar te doen staat. Wij zorgen er natuurlijk ook voor dat de aannemer alle handvatten heeft die nodig zijn om aan de hand van onze ontwerpen een gerichte prijs en tijdsplanning te geven.

Flipd helpt je om jouw huidige woonkamer te verbouwen met een concreet stappenplan. Hierdoor krijg je gelijk zin in de verbouwing.

Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van jouw ideale woonsituatie? Neem dan nu contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!